August 27, 2021

4 dingen waar een schooltas aan moet voldoen

By admin

Of je nou naar de basisschool, de middelbare school of naar de universiteit gaat; het hebben van een tas is in alle gevallen nodig. Of je dit nou gebruikt voor de vuile was, om te stappen of gewoon om spullen te vervoeren, het is fijn als je tas een aantal jaren mee kan. In de brugklas is het zeker van belang dat een schooltas al die zware boeken kan dragen. Het zou natuurlijk niet fijn zijn als jouw tas halverwege het schooljaar opeens openscheurt door de slechte kwaliteit. Daarom lees je in deze blog 4 voorwaarden waar een schooltas aan moet voldoen. Lees gauw verder! 

1 Draagcomfort 

Over het eerste punt valt niet te twisten. Het is belangrijk dat een tas lekker op je rug zit. Of je nou een schoudertas of rugtas draagt het is fijn als deze tas niet zomaar van je rug of schouder afglijdt. Je neemt je tas overal mee naar toe is beladen met zware ‘gekafte’ schoolboeken. Met de aanschaf van een rugzak is het voordeel dat je rug veel gewicht kan verdragen. Bovendien is een rugzak verreweg de meest gekozen optie voor het vervoeren van spullen.  

2 Uiterlijk 

Draagcomfort is voornamelijk een functionele eis, maar we weten allemaal dat het uiterlijk van een tas nog veel belangrijker is. Op de middelbare school wil je natuurlijk pronken met een gave tas; dit is ten slotte een tas waar jouw klasgenoten jou elke dag mee zien. Dan is het natuurlijk wel fijn dat het er fashionable uit ziet.  

3 Veiligheid 

In de tijd van nu en zeker bij studenten mag een laptop in de tas niet ontbreken. Dan is het zeker van belang dat je tas tegen een stootje kan. De meeste rugtassen zijn tegenwoordig voorzien van een achtervak, dat biedt extra veiligheid en zo kun je jouw belangrijkste items hierin opbergen.  

4 Budget 

Het budget van de tas is ook niet onbelangrijk. Of dit nou door je ouders betaald wordt of door jouzelf. Het is goed een bepaald budget in je hoofd te hebben. Voor kwalitatieve en betaalbare tassen ga je bijvoorbeeld naar schooltassen Talens dit is de tassenwinkel Groningen met een ruim assortiment school-, laptop- en schoudertassen.