November 19, 2021

Ton sur ton kleurcombinaties in je interieur

By admin

Ton sur ton is één van de drie bekendste kleurcombinaties. Je kunt ton sur ton toepassen bij alle kleurenuitingen zoals kleding, decoratie en interieur. Wil jij ton sur ton kleurcombinaties opnemen in je interieur maar weet je nog niet helemaal hoe je dit wilt realiseren? Lees dan verder!

Wat is ton sur ton?

Als je nog nooit hebt gehoord van ton sur ton zal je je nu waarschijnlijk afvragen waar we het steeds over hebben. Ton sur ton betekent “toon op toon” in het Frans. Je hebt harmonieuze kleurcombinaties, contrasterende kleurcombinaties en ton sur ton kleurcombinaties. Ton sur ton kleurcombinaties betreft een combinatie van verschillende tonen en tinten van één kleur. Dus bijvoorbeeld knalgeel, met lichtgeel en matgeel combineren. Met ton sur ton kleurcombinaties kun je alle kanten op, van druk en levendig naar neutraal en rustig.

Ton sur ton kleurcombinaties toepassen

Klinkt leuk die ton sur ton kleurcombinaties, maar hoe pas je dit nou toe? Nou, dat kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld experimenteren met verschillende kleuren op bijvoorbeeld de wand en de vloer. Of bijvoorbeeld interieurobjecten zoals de kast en de wanden. 

Ton sur ton kleurcombinaties worden ook vaak toegepast in de slaapkamer. Aangezien een slaapkamer niet een al te druk ontwerp moet hebben gebeurt dit veelal met lichtere kleuren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan witte gordijnen in combinatie met grijze en beige tinten. Deze combinatie valt onder ton sur ton kleurcombinaties.

Ton sur ton kleurcombinaties maken met gordijnen

Ton sur ton kleurcombinaties worden dus veel gebruikt in de slaapkamer. Maar ook in andere ruimtes in de woning kun je deze kleurcombinaties goed realiseren met gordijnen. Wanneer je bijvoorbeeld een wand of muur hebt geverfd kun je de deze kleur in een andere tint laten terugkomen in je vitrages, vouwgordijnen, inbetweens of velours. Zo kun je verschillende tinten op een mooie manier combineren om een ton sur ton kleurcombinatie te realiseren!