December 20, 2022

Tips voor het stylen van sneakers voor op kantoor

By admin

Sneakers zijn een steeds populairder modestatement geworden, en steeds meer mensen dragen ze naar kantoor. Maar hoe stijl je sneakers voor een professionele look? Lees verder voor een aantal handige tips voor het stylen van sneakers voor op kantoor

Kies de juiste schoenen

De eerste stap bij het stylen van je sneakers voor kantoor is het kiezen van de juiste schoenen. Zoek naar strakke, eenvoudige ontwerpen die niet te opzichtig zijn of te veel aandacht trekken. Vermijd felle kleuren en wilde patronen, want die kunnen afleiden of zelfs ongepast zijn in een professionele omgeving. Zorg er ook voor dat je schoenen schoon en goed onderhouden zijn; opgeschuurde of vuile schoenen geven geen geweldige indruk op het werk

Combineer met professionele kleding

Als je eenmaal je schoenen hebt gekozen, is het tijd om een outfit uit te zoeken. De sleutel hier is om je sneakers te combineren met professionele kleding die er gepolijst en samengesteld uitziet. Een goede vuistregel is om ze te combineren met een blazer of gestructureerd jasje, want dat geeft een formelere uitstraling dan wanneer je ze zou dragen met een spijkerbroek of korte broek. Als je je wat rustiger wilt kleden, probeer dan een eenvoudig T-shirt of trui te dragen met je sneakers. Zorg ervoor dat wat je ook draagt er netjes en representatief uitziet, zodat je niet te veel opvalt tussen de andere collega’s op kantoor.

Pas je accessoires aan

Tot slot: zorg voor de juiste accessoires! Accessoires zoals tassen en sieraden kunnen je helpen je look samen te brengen en een beetje persoonlijkheid toe te voegen zonder te overdrijven. Ga je bijvoorbeeld voor een meer casual vibe, probeer dan een crossbody tas met een interessante print of patroon toe te voegen. Of als je voor iets meer zakelijk-chique gaat, kies dan voor minimalistische sieraden als oorbellen of sierlijke kettingen. Houd het wel smaakvol – je wilt niet dat je accessoires afleiden van je algehele look!

Het stylen van sneakers voor op kantoor hoeft niet intimiderend te zijn, het vergt alleen enige bedachtzaamheid bij het kiezen van de juiste schoenen en het combineren met professionele kledingstukken. Met deze tips in gedachten kun je stijlvolle maar passende looks creëren en je toch comfortabel voelen in je favoriete kicks!

Bron: La Strada