December 28, 2022

Winkelen voor het perfecte boxkleed

By admin

Als je in verwachting bent van een baby, dan heb je waarschijnlijk al uitgebreid gekeken naar alle meubels en accessoires die je nodig gaat hebben. Een box is essentieel om je kleintje een veilige plek te geven om te verkennen en rond te rollen, maar het is niet compleet zonder een al even zacht kleed om in hun box te leggen. Maak je klaar om te winkelen voor het perfecte boxkleed met deze vijf tips.

Tip 1: denk eerst aan veiligheid

Bij het kopen van een boxkleed moet veiligheid uw topprioriteit zijn. Zoek naar vloerkleden die vlamvertragend zijn en geen kleine stukjes garen of stof hebben die gemakkelijk los kunnen komen en verstikkingsgevaar opleveren. Koop indien mogelijk een vloerkleed dat ook in de wasmachine kan, zodat je het indien nodig kunt schoonmaken.

Tip 2: Kies Comfort boven Stijl

Bij het winkelen voor een boxkleed moet comfort uw grootste zorg zijn boven stijl. Je kleintje zal veel tijd doorbrengen met rollen op dit vloerkleed en spelen met hun speelgoed, dus zoek iets dat zacht is en niet schuurt tegen hun tere huid. Zorg er bovendien voor dat de vulling of demping dik genoeg is – 1-2 inch is ideaal – om ondersteuning te bieden terwijl ze spelen of slapen op hun speelkleed.

Tip 3: Kies tussen synthetische of natuurlijke vezels

Als het gaat om het kiezen van de materialen van je speelkleed, heb je twee opties als het om vezels gaat: synthetische of natuurlijke vezels zoals katoen of wol. Synthetische vezels zijn goedkoper, maar zijn misschien niet zo zacht als natuurlijke vezels; sommige synthetische vezels, zoals polyester, kunnen echter nog steeds goed aanvoelen op de huid van uw baby en kunnen zelfs extra voordelen hebben, zoals vlekbestendigheid of antimicrobiële eigenschappen. Tapijten van natuurlijke vezels zijn meestal duurder, maar gaan langer mee dan synthetische tapijten, omdat ze bij veelvuldig gebruik door uw kind niet snel verslijten.

Tip 4: Denk na over kleur en patroon

De speelmat van je baby hoeft niet alleen praktisch te zijn; het kan ook stijlvol! Bedenk bij het kiezen van de kleur en het patroon van je mat wat voor sfeer je wilt in je kinderkamer of speelkamer. Sommige mensen geven de voorkeur aan levendige kleuren die leven in de kamer brengen, terwijl anderen de voorkeur geven aan meer rustgevende tonen zoals gedempte pastelkleuren of aardse tinten zoals bruin en groen die naadloos in hun decoratieschema passen. Je kunt ook speelse patronen vinden, zoals dieren of stripfiguren, als je op zoek bent naar iets leuks dat toch geschikt is voor jonge kinderen.

Tip 5: Vind de juiste maat voor uw ruimte

Zorg er ten slotte voor dat de maat van uw vloerkleed goed in uw ruimte past zonder te veel (of te weinig) ruimte in te nemen. Als je niet veel vloeroppervlak in je kamer hebt, kies dan voor een ovaalvormige speelmat in plaats van een vierkante. Deze past beter tegen muren en geeft je baby toch voldoende ruimte om vrij rond te bewegen in zijn hok! U kunt ook twee kleinere matten kopen in plaats van één grote, zodat u er niet over kunt struikelen wanneer u van kamer naar kamer gaat met uw baby op sleeptouw!

Conclusie

Bij het kopen van een boxkleed zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, zoals veiligheidskenmerken, comfortniveau, materiaalsoort, kleur-/patroonopties en maatbehoeften. Met deze vijf tips in gedachten bij het bepalen welke mat het beste bij jou en je baby past, zul je zeker iets perfects vinden in elke winkel! Onthoud: veiligheid voorop! Veel winkelplezier!

Bron: Koeka.com