January 13, 2022

De beste kledingtips voor grote maten jurken

By admin

Als je een maatje meer hebt en grote maten jurken moet gaan kopen, dan wil je natuurlijk de juiste delen van je lichaam accentueren en andere delen zoveel mogelijk verbergen. Daar komt nog bij dat een goede jurk comfortabel moet zitten en er mooi uit moet zien voor de juiste gelegenheid. Als je doorgaat met het lezen van de tekst hieronder tref je een de beste kledingtips die je kunt gebruiken voor het kopen van grote maten jurken.

 

Grote maten jurken kopen

Als je op zoek bent naar de ideale jurk, dan dienen vrouwen met een maatje extra meestal te kijken in de ‘plus size’ afdeling van de kledingwinkel. Let bij het kopen van de juiste jurken vooral op de maat en de pasvorm, op de kleuren, de lengte, de stof, de gelegenheid, je voorkeur, het weer enzovoorts. Het is echter wel belangrijk om te kiezen voor een jurk waarin je je comfortabel en fijn voelt.

 

Let op de patronen

Voor vrouwen die ‘curvy’ zijn kan een strakke jurk ook mooi zijn, maar let dan wel op de soort jurk die je koopt en de patronen. Kies voor een jurk met een appel of een peervorm en voorkom horizontale strepen op de jurk. Een jurk in een donkere effen kleur met grote of kleine patronen kunnen je outfit helemaal compleet maken.

 

De schouders en het decolleté

Als je grote maten jurken nodig hebt, dan kan je een prachtige look creëren met schoudervrije jurken aangezien de heupen geaccentueerd worden. Vrouwen met een mooi decolleté en een bh met een grote cupmaat kunnen echter beter kiezen voor een jurk met een V-hals.

 

Ga voor een zwarte jurk

Wil je er slanker uitzien, dan kan je je vetkussens verbergen door zwarte grote maten jurken te dragen. De zwarte kleur brengt namelijk een optisch effect met zich mee waardoor je als het ware ‘verslankt’ in de jurk. Kies voor een jurk met lange mouwen als je dikkere armen wilt camoufleren, kies voor een korte jurk als je zelf kort van lengte bent en koop een lange jurk als je met je kuiten wilt opscheppen.

 

De wikkeljurk

Ook wikkeljurken doen de vrouw met een maatje extra goed aangezien het figuur netjes geflatteerd wordt en de elastische stof van deze jurk comfortabel en fijn zit. Bij een wikkeljurk wordt de taille namelijk op de juiste manier geaccentueerd door het camoufleren van je buik, je billen en je heup. Kies overigens voor een mooie V-hals en een split bij de benen als je een hippe stijl wilt creëren.

 

Een geaccentueerde taille

Door de taille met grote maten jurken te accentueren leg je de focus op een mooi silhouet. Combineer een strakke jurk met een brede riem om vetrollen te verbergen. Draag je liever geen strakke jurken, dan kan je ook voor het dragen van figuur corrigerende shapewear onder je jurk kiezen. De taille kan bij grote maten jurken ook geaccentueerd worden door het dragen van een lang vest over de jurk.