March 24, 2022

De mode van horloges: welke soorten zijn er?

By admin

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten horloges op de markt. Sommige zijn modieuzer dan andere, sommige zijn duurder, en sommige zijn meer geschikt voor bepaalde gelegenheden dan andere. Veel mensen hebben het over de dure horloges van Rolex. Deze horloges zijn echter voor de meeste mensen niet te betalen. Daarentegen zijn er gelukkig genoeg andere horloges in een lagere prijsklasse te vinden. In dit artikel bespreken wij enkele van de verschillende soorten horloges die je op de markt kunt vinden.

Mechanische horloges

Mechanische horloges zijn horloges die worden aangedreven door een beweging van het mechanisme van het horloge. Dit type horloge bestaat al eeuwen en wordt vaak als luxueuzer beschouwd dan andere soorten horloges. Mechanische horloges hebben vaak ingewikkelde ontwerpen en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen. Ze kunnen vrij duur zijn, maar ze worden ook vaak beschouwd als juwelen en uurwerken. Vaak zie je dat mensen mechanische horloges dragen voor een zakelijke gelegenheid.

Kwarts horloges

Kwartsuurwerken zijn het meest voorkomende type horloge dat vandaag op de markt is. Ze worden aangedreven door een batterij en hebben gewoonlijk een minder ingewikkeld ontwerp dan mechanische horloges. Dit type horloge is vaak minder duur dan mechanische horloges en is meer geschikt om dagelijks te dragen. Kwartsuurwerken zijn ook nauwkeuriger dan andere soorten horloges. De meeste Tommy horloges zijn bijvoorbeeld kwarts horloges.

Digitale horloges

Digitale horloges zijn horloges die de tijd in numerieke vorm weergeven. Zij worden gevoed door een batterij en hebben net als een kwarts horloge een minder ingewikkeld ontwerp dan mechanische uurwerken. Dit type horloge valt in de meeste gevallen in dezelfde prijsklasse als een kwarts horloge en is ook geschikt om dagelijks te dragen. Een populaire digitale horloge is bijvoorbeeld de Apple Watch.

Wil je graag één van deze soorten horloges kopen? Neem dan zeker een kijkje op https://www.excluso.nl/.