duurzame zonnebril
June 20, 2022

Wat zijn duurzame zonnebrillen nou precies?

By admin

Veel organisaties zijn tegenwoordig bezig met het verduurzamen van hun activiteiten, omdat veel klanten dit op de prijs stellen, het kosten kan verminderen en dit beter is voor het milieu. Echter is dit voor veel organisaties lastig om te realiseren, vanwege redenen als: te weinig baten, te hoge kosten of andere problemen. Ook zijn er veel organisaties zoals, Shein, Ray-Ban en Five2One Eyewear die hier ondertussen mee gestart zijn en nog niet klaar zijn of bezig zijn en bijna niet meer duurzamer kunnen. Zo produceren ze steeds duurzamer, om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Wil jij weten waarom specificatie hier belangrijk voor is en waarom hiervoor gekozen wordt? Lees dan verder.

Waarom is specificatie belangrijk voor verduurzaming?

Tegenwoordig zijn er veel organisaties, van klein tot groot, die veel verschillende producten verkopen die niks met elkaar te maken hebben. Dit is veroorzaakt vaak een tekort aan specialisatie, wat voor veel organisaties een probleem kan vormen. Dit maakt het daarnaast ook lastiger om te verduurzamen, omdat dit dan per product uitgezocht moet worden. Dit maken andere organisaties zich vaak een stuk makkelijker voor zichzelf. Zo verkopen ze bijvoorbeeld alleen maar 100% duurzame producten. Dit zijn dan producten als gerecyclede kleding of een duurzame zonnebril. Zo zijn ze wat meer gespecificeerd en is hun ecologische voetafdruk erg klein in vergelijking tot andere organisaties die dezelfde producten verkopen. 

Waarom kiezen voor een duurzame manier van handelen?

Tegenwoordig zijn er steeds meer organisaties die kiezen voor duurzaam handelen, omdat ze dit zelf erg graag willen. Echter kan het ook gedaan worden om een positief beeld te schetsen, zodat dit op andere manieren positief kan uitpakken, zoals een hogere omzet. Ook kan bijvoorbeeld wetgeving een reden zijn, omdat ze bijvoorbeeld verplicht zijn minder gassen uit te stoten. Dit alles doen ze meestal door duurzame producten te maken of duurzamer te produceren. In het geval van duurzame producten zijn deze producten aan het einde van hun levensduur soms ook weer opnieuw te recyclen, wat ze eigenlijk nog duurzamer maken. Dit zal veel klanten positief gesteld maken tegenover de aankoop van een nieuw product en is daarnaast ook enorm goed voor het milieu.